1                  WebQuest Pop artists

Een WebQuest is een zoektocht op het internet. Een WebQuest bestaat uit 6 onderdelen. Voordat je aan de WebQuest begint moet je eerst de 6 onderdelen bekeken hebben, daarna kun je pas beginnen. Klik op het onderdeel en je wordt er direct naar toe gestuurd. Succes!!!

1

De introductie

2

De taak

3

Het proces

4

De bronnen

5

De evaluatie/beoordeling

6

De conclusie

1.1         De introductie

Iedereen kent wel een popartiest die je leuk vindt, of een soort muziek waarvan je houdt. Je gaat aan de hand van deze WebQuest een spreekbeurt geven in het Engels over jouw favoriete popartiest of popgroep. Hierbij maak je gebruik van informatie op het internet. Over wie zou jij de spreekbeurt willen geven? De keus is aan jou. Veel plezier!!!

1.2         De taak

Om de spreekbeurt te kunnen geven moet je informatie van het internet halen van die popartiest. Je krijgt 1 lesuur de taak om achter die informatie te komen via het internet. Als je nog tijd over hebt en je hebt alle gegevens al dan kun je deze alvast verwerken in je spreekbeurt. De rest, dus ook het voorbereiden, doe je thuis.

1.3         Het proces

Om deze WebQuest te laten slagen volg je onderstaande studiewijzer/stappenplan. 

1

Kies een popartiest of popgroep (zie "de bronnen"). Staat jouw favoriete artiest er niet bij, kies dan “an artist of your own choice”. Probeer via de zoekmachine www.biography.com jouw favoriete popartiest of popgroep te vinden. Lukt dit niet, dan weet je misschien zelf wel internetadressen van die popartiest of popgroep. Lukt dit ook niet, kies dan 1 van de gegeven popartiesten.

2

Skim (globaal doorlezen) de verschillende websites en haal er die informatie uit die je kunt gebruiken in je spreekbeurt. In je spreekbeurt moeten tenminste de volgende punten zijn verwerkt:

·         Zeg over wie je je spreekbeurt gaat doen en waarom

·         Geef informatie over de popartiest: wanneer geboren, wanneer begonnen, wat voor soort muziek, ambities enz. Zorg er in ieder geval voor dat we de popartiest of popgroep goed leren kennen.

·         Je eindigt de spreekbeurt met de vraag: “are there any questions?”. Als er nog vragen zijn dan moeten die in het Engels gesteld worden en in het Engels beantwoord worden.

·         De spreekbeurt moet minimaal 1 minuut duren, d.w.z. minimaal 1 minuut spreektijd per leerling.

·         Minimaal 1 leerling en maximaal 2 leerlingen werken aan de spreekbeurt. Als je in 2-tallen werkt spreek dan af wie wat zegt tijdens de spreekbeurt.

·         Als je alleen werkt heb je de beschikking over 1 computer. Werk je in 2-tallen dan heb je ook de beschikking over 1 computer

3

Heb je alle gegevens verzameld (dit kan op papier zijn, maar ook in een Worddocument) maak er dan een logisch geheel van. Je moet eerst toestemming aan je docent(e) vragen als je iets wilt printen. Je krijgt alleen toestemming als je alle gegevens verzameld hebt.

4

Tijdens je spreekbeurt mag je een soort spiekbriefje gebruiken waar een aantal belangrijk sleutelwoorden opstaan die je helpen bij het geven van je spreekbeurt. Let op: je mag geen hele zinnen opschrijven en je mag de spreekbeurt niet voorlezen. Laat het spiekbriefje eerst zien aan je docent(e). Zorg ook voor bijvoorbeeld posters van je favoriete popartiest of popgroep. Je mag ook een gedeelte van een liedje draaien (het moet dan wel een meerwaarde hebben). Dit telt echter niet mee voor je spreektijd.

5

Oefen je spreekbeurt tot je deze kent. Als je met 2 personen de spreekbeurt houdt oefen dit dan extra goed want je bent van elkaar afhankelijk.

6

Houd de spreekbeurt voor de klas.

1.4         De bronnen

Uit onderstaande bronnen kun je een keuze maken. Klik op je favoriete popartiest of popgroep. Staat jouw favoriete popartiest of popgroep er niet bij klik dan op “an artist of your own choice”. 

Madonna

Britney Spears

Tina Turner

Michael Jackson

Mariah Carey

Eminem

The Rolling Stones

Elton John

Shania Twain

Will Smith

The Beatles

Bono (U2)

Whitney Houston

An artist of your own choice

1.5         De evaluatie/beoordeling

Je wordt tijdens je spreekbeurt beoordeeld op een aantal categorieën. Je vindt ze in onderstaande tabel.

1. Heb je aan de WebQuest voldaan? (heb je dus goed gewerkt tijdens de les en aan de eisen voldaan die in het proces staan?)

Helemaal niet

0 punten

Een beetje

1 punt

Helemaal

2 punten

2. Is de presentatie te volgen voor een Engelsman? (communicatief)

Niet te volgen

0 punten

Redelijk te volgen

1 punt

Normaal te volgen

3 punten

Foutloos

5 punten

3. Is de presentatie vloeiend? (heb je deze dus goed voorbereid)

Niet vloeiend

1 punt

Redelijk vloeiend

2 punten

Vloeiend

3 punten

Per categorie worden de behaalde punten opgeteld en dan heb je je cijfer.

1.6         De conclusie

Ik hoop dat je het leuk hebt gevonden om op deze manier (met een WebQuest) achter informatie te komen van je favoriete popartiest of popgroep. Nadat je je spreekbeurt hebt gehouden moet je nog een paar vragen beantwoorden. De vragen staan hieronder. Je mag de antwoorden naar je docent(e) mailen of je mag ze schriftelijk indienen.

1.       Wat vond je van het onderwerp popartiesten?

2.       Wat vond je van de tijd die beschikbaar was. Was deze te kort, te lang of precies genoeg?

3.       Was je het eens met je punt? Waarom of waarom niet?

4.       Wat had je graag anders gezien in deze WebQuest?

5.       Eventuele andere opmerkingen kun je bij vraag 5 kwijt.

 

Back to WebQuest index