Zoekmachines

Het zoeken met een "zoekmachine" is niet altijd even gemakkelijk. Bekijk onderstaande zoekstrategieën goed voordat je gaat zoeken:

1 Bedenk eerst goed wat je wilt gaan zoeken.
2 Bedenk dan de woorden die je wilt gebruiken om je zoektocht te laten slagen. Als je op zoek gaat naar bijvoorbeeld een reisverslag van iemand in Madagascar is het aan te raden om woorden te gebruiken als: "de volgende dag". Dit zijn namelijk woorden die in zo'n reisverslag kunnen staan
3 Gebruik de Boleaanse syntax: +, - , AND , OR enz. Dit vergroot de kans op een beter resultaat. Bijvoorbeeld reisverslag Madagascar +de volgende dag (let op: na het + teken geen spatie gebruiken)
4 Zorg ervoor dat je een zoekmachine goed leert kennen. Je kunt beter één zoekmachine goed kennen dan vier een beetje. Een goede zoekmachine (waar je ook naar plaatjes kunt zoeken) is www.google.com
5 Let op het verschil tussen robots en indexen. Het ligt er aan wat je zoekt of je met een robot (altavista, google) of een index (yahoo) gaat zoeken'. Met een robot ga je op zoek naar specifieke informatie op een webpagina. Met een index ga je op zoek naar een site waarvan je verwacht dat je de gezochte informatie er zult vinden.
6 Voor meer informatie: www.zoekprof.nl

back to internet tips index